RINGREVEN EROS NOLLÅTTAN & THOMAS NILSSON

Eros

Under hösten 2006 flyttade jag och familjen upp till Norduppland, som en led i denna flytt började jag med jakt som intresse eftersom jag länge velat göra det men inte tyckt det var lämpligt när vi bodde i Stockholm.

När jag fått min vapenlicens och började jaga aktivt så tog jag vid ett tillfälle med mig Eros ut i skogen, satte på honom ett reflexhalsband och lät han springa lös. Då märkte jag på honom att det fanns ett stort intresse på att spåra, Eros stötte ut flera djur och sökte riktigt bra!

Jag började då att spårträna honom, efter några lagda spår så insåg jag att han var mycket duktig på att komma till slutmålet. Bestämde mig då för att anmäla honom och mig till den första utbildningen, de var på klöv vilt rådjur och älg. Väl där så var det många som höjde på ögonbrynen och undrade va e det du kommer med! Efter diverse teori så var det praktisk spåring, detta gick jätte bra. Eros gjorde ett mycket bra eftersök och kursledaren samt flera andra deltagare blev mycket imponerade.

 

 

Blev rekommenderad att fortsätta och gå fler kurser med Eros och så blev det!. Utbildning på Vildsvin följde som nästa test! Eros gjorde även där ett mycket bra resultat. Några veckor senare blev jag uppringd av kursledaren, han ville att vi skulle gå kurs för eftersök på Björn! Han trodde att Eros skulle bli en mycket bra eftersöks hund på detta vilt, just för han inte visar någon rädsla för främmande dofter. Så vi packade bilen och åkte upp till Umeå för att även där bli godkända för denna typ av eftersök.

Eros och jag är nu mera ett certifierat eftersöks ekipage på klöv vilt, vildsvin och björn och tillhör en eftersöksgrupp där vi ansvarar för ett område runt omkring där vi bor!. Vi har också blivit anlitade av jägare som gjort fel skjutningar där dom behövt hjälp med att spåra upp viltet.

När jag var klar med all denna utbildning för Eros och mig så funderade jag lite på vad jag mer skulle hitta på med honom, fick då en idé från en kompis att träna upp honom på att leta upp grävling och ”ställa” den. Sagt och gjort, några veckor senare hade vi skjutit flera stycken för honom.

Under älgjakten nu i oktober så hade jag med honom som stötande hund!. Eros stötte då ut två älgar som sköts, så nu har träningen börjat på att få honom att stöta rådjur!.

Under den tiden som jag gått dessa utbildningar samt jagat med Eros så har jag fått väldigt mycket beröm för honom, dom jag träffat och de som sett honom jaga tycker det är fantastiskt att en Boxer kan göra detta!

Ett STORT tack till Ringrevens kennel för denna underbara hund som har skänkt och skänker mej så mycket glädje!..

Med stolta hälsningar

Thomas Nilsson och
Ringräven ”Eros” Nollåttan

SE ÄVEN VIDEO ... KLICKA HÄR